Waar ben je naar op zoek?

Als jongere (15-30 jaar) je eigen leefomgeving vormgeven!

Deel dit artikel:

You(th)  Challenge is een community voor en door jongeren, waarin jongeren zelf aan de slag gaan om zich in te zetten voor hun eigen leefomgeving maar ook voor de leefomgeving om hun heen binnen Het Groene Woud.

You(th) Challenge speelt een verbindende rol tussen jongeren en hun vragen of initiatieven, maatschappelijke partijen en onderwijs. You(th) Challenge community kan expertise aanbieden aan de verschillende partijen en kan zo effectief samenwerken naar een maatschappelijk doel.

Het achterliggend doel is om jongeren blijvend te betrekken bij hun eigen leefgebied in Het Groene Woud. Dus ook toekomstperspectief ontwikkelen, direct gelinkt aan hun eigen belangen; de mogelijkheid om betaalbaar zelfstandig te wonen, te werken of een eigen onderneming te starten, ook zonder auto hun dorp of wijk kunnen bereiken en aanbod van leuke, relevante activiteiten.

Het idee is dat jongeren enerzijds via hun eigen studie/onderwijs, hun leefwereld kunnen verbinden door hun eigen initiatieven mede via het onderwijs uit te laten voeren. Anderzijds worden jongeren bevraagd en op basis van hun eigen wensen, in hun vrije tijd, ondersteund bij de realisering van hun eigen ideeën. De jongeren uit de verschillende kernen leren van, en met elkaar.

WIL JE OOK BIJDRAGEN AAN DIT PROJECT?

Laat hier je reactie achter.

Reader Interactions

Geef een reactie