Creeër meer sociale cohesie en bevorder de leefbaarheid in de wijk met een Eco-Unit Toy Stories

Deel dit artikel:

Eco-Units is een sociale onderneming die gerecyclede zeecontainers inzet om buurtbewoners vaker met elkaar in contact te laten komen. Deze zeecontainers zijn omgebouwd naar een speelgoeduitgifte unit of een pop-up store. Ze zijn voorzien van zonnepanelen, bijenhotels en een sedum dak en worden voor een deel geproduceerd in sociale werkplaatsen.

Je kunt Eco-Units op allerlei manieren inzetten: als uitgiftepunt voor speelgoed, als speel- of ontmoetingsplek of als informatiepunt. Tijdelijk of permanent. De Eco-Unit helpt mensen van verschillende culturen en achtergronden om vaker naar buiten te komen en de leefbaarheid te vergroten. Zo ontstaat er meer onderling contact in de wijk. Dit zorgt voor meer begrip en zo bloeien er mooie vriendschappen op. Deze Eco-Unit kan ook dienen als contactmoment tussen buurtbewoners en hun wijkcoach, laagdrempelig manier om vragen te stellen of dingen bespreekbaar te maken. Zo zorgt de Eco-Unit voor sociale cohesie.

 

ZOEKVRAAG

Eco-Units zoekt woningcorporaties, buurten en gemeenschappen die een eigen speelgoed uitgifte unit willen in hun wijk. Heb je interesse? Dan horen we graag van je! Neem vrijblijvend contact op met ons!

Concept Toy Stories - Challenge BrabantDC - Eco-Units
Eco-Units
Concept Toy Stories - Challenge BrabantDC - Eco-Units
Eco-Units

Meer informatie over Eco-Units:
FacebookInstagramLinkedInTwitter

 

Bekijk hier het portret van Bianca Pouw, eigenaar Eco-Units:

Eco-Units draagt bij aan onderstaande SDG’s. Meer weten over de SDG’s? Klik dan hier.

Zelf je challenge plaatsen op deze site? Omdat je bijvoorbeeld op zoek bent naar een kritisch klankbord, naar mensen die willen meedenken over jouw plannen, onderneming of project of om in contact te komen met mensen die je verder kunnen helpen? Sluit je dan aan bij de BrabantDC community!

 

WIL JE OOK BIJDRAGEN AAN DIT PROJECT?

Laat hier je reactie achter.

Reader Interactions

Geef een reactie