Educatieve Stadsbus

Deel dit artikel:

Al geruime tijd ligt mijn plan klaar een educatieve elektrische stadsbus te laten rijden die duurzame ondernemers (in de regio Tilburg) verbindt en kinderen in staat stelt aan veel meer activiteiten buiten de school deel te nemen dan ze nu kunnen als gevolg van beperkt onderwijs budget. Deze bus is bijvoorkeur voorzien van zonne-energie en elektrische energie.

Er zijn vele ondernemers in het buitengebied van Tilburg die onvoldoende bereikt kunnen worden. Dit a.g.v. bereikbaarheid, verspreiding, vervoer etc. Hetzelfde geldt voor de natuur, boerderijen met winkeltjes e.d.. Steeds moeten hiervoor auto’s ingezet worden omdat een enkel busritje te weinig relevant is. Hetzelfde geldt hier voor het aanbod van educatie in het basisonderwijs. Een school heeft beperkt budget en dus kunnen niet alle kinderen naar buiten en het enorme aanbod benutten. Ouders zetten, als dat al mogelijk is, auto’s, tijd en benzine in. Dit kost tijd, ons milieu en een hoop omslachtige organisatie; dat kan beter.

Op dit moment wordt dit plan gelukkig al goed opgepakt:

Gemeente Tilburg is op de hoogte. Serieus gedesinteresseerd zijn het IVN, de GGD, het Natuurmuseum Brabant, Klasseboeren Nederland, Onderwijs Tilburg en diverse kleine ondernemers. Echter hulp is altijd welkom want er komt voldoende bij kijken. Dit is geen klein pilot projectje. Er is expertise nodig op diverse gebieden. Denk aan logistiek en infrastructuur.

Er zal nu eerst een plan opgesteld worden door het kernteam (zie deze partijen) – najaar 2018. Vervolgens zal hiermee onderzoek naar kosten en relevantie gedaan worden. Dit onderzoek zal gedaan en bekostigd worden door Midpoint Brabant. Da’s al een hele mooie en concrete stap. Daarna zal de daadwerkelijke vervolgstappen ter uitvoering kennis en kunde nodig hebben.

ZOEKVRAAG

Mijn hulp gaat over vervolg stappen. Kenners en expertise om hierin een goede en geslaagde slag te slaan is gewenst. Wat komt er bij kijken, wat moet je wel en juist niet doen etc. Maar ook financiering is welkom of tips hiervoor.

Kun je mij helpen, met wat dan ook? Neem dan a.u.b. contact op via onderstaand formulier, ook bij vragen. Dank je wel!

WIL JE OOK BIJDRAGEN AAN DIT PROJECT?

Laat hier je reactie achter.

Reader Interactions

Geef een reactie