HSP Punt

Deel dit artikel:

Wist u dat 3.4 miljoen kinderen en volwassenen dit is ruim 20% van alle Nederlanders hebben de mooie persoonlijkheidseigenschap om meer prikkels binnen te krijgen dan een gemiddeld persoon? Hoog sensitiviteit persoon afgekort HSP is de benaming hiervoor! Bij teveel prikkels treed overprikkeling op en leid in veel gevallen tot mentale & fysieke klachten.

In Brabant betekent dat, dat 502.500 volwassenen en kinderen in uw omgeving vatbaarder zijn voor prikkels en sneller overprikkeld raken als hoog sensitief persoon. HSP heeft heel veel voordelen maar is ook niet altijd makkelijk. Voor de grote groep HSPers was er geen officieel kennis punt laat staan erkenning in de maatschappij!

HSP Punt is hiervoor als inactief gelanceerd begin 2018 zonder commerciële doelstellingen als het landelijk en internationaal HSP informatie punt wat alles biedt over HSP voor de hoog sensitief persoon, familie, naasten, scholen, werkgever, verenigingen, professionele zorg en de wetenschap.

Overprikkeling zorgt ervoor dat volwassene, kinderen zelfs baby’s medische en mentale klachten ontwikkelen met alle gevolge van dien dat ze in zorg trajecten belanden, uitval op werk en scholen dit kost onnodig de samenleving heel erg veel geld. Preventie zou hier een sleutel in kunnen zijn!

De reguliere gezondheidszorg is ingericht op medisch en psychisch en niet op persoonlijkheid eigenschappen dit zit niet in de opleiding dus niet kwalijk te nemen. Door missende kennis ontstaan vanuit de gezondheidszorg veel verkeerde diagnoses en medicatie toediening of zorg trajecten met alle negatieve uitwerking op welzijn van de patiënt en onnodige zorgkosten. Dit zijn de feiten o.a. de resultaten van een recente HSP Enquête die we in januari/februari 2018 hebben gehouden onder vele hoog sensitieve personen.

Ervaringsdeskundige zijn de samenwerking aangegaan met Donders Instituut en Radboud UMC en samenwerking met 14 internationale wetenschappers om eindelijk deze doelgroep te helpen en serieus te nemen. Gezamenlijk ontwikkelen het team preventieve/oplossingen die vanuit onderzoek worden gevaliderend zodat deze geïmplementeerd kunnen worden in de gezondheidszorg, onderwijs en in het arbeidsproces.

Meer informatie: HSP-Punt.nl

WIL JE OOK BIJDRAGEN AAN DIT PROJECT?

Laat hier je reactie achter.

Reader Interactions

Geef een reactie