Integere menselijke verhalen die het grote duiden

Deel dit artikel:

Wij onderzoeken én vertalen maatschappelijke kwesties in de samenleving en verbeelden ze naar begrijpelijke, pakkende en integere filmverhalen. Verhalen die een wereld laten zien, waar de kijker zelf niet snel zal binnentreden. Dat doen wij in samenwerking met nationale (en internationale) maatschappelijke partners.

Wij willen kijkers informeren, voorlichten, wijzer maken, ontroeren, aan het denken zetten over onderwerpen binnen zorg, welzijn, armoede, veiligheid, wonen, onderwijs, verduurzaming, integratie, voeding, maar ook globalisering, klimaatverandering en de circulaire economie hebben onze aandacht. Dat doen we door impact campagnes aan onze films te koppelen.

Momenteel werken wij aan de documentaire Zorg voor Doy (zie inspiration of www.zorgvoordoy.nl). Zorg voor Doy gaat over de 80-jarige boerenzoon Doy Kemps die al zijn leven lang op de boerderij van zijn ouders woont. Zijn neef en diens vrouw komen met een plan om ervoor te zorgen dat Doy ook zijn laatste jaren op deze plek kan doorbrengen.

De film snijdt belangrijke maatschappelijke thema’s aan als (mantel)zorg, nieuwe woonvormen, herbestemming van (agrarisch) erfgoed en de leefbaarheid van het Brabantse platteland.

ZOEKVRAAG

Onze zoekvraag is tweeledig;

-Ben jij werkzaam bij of ken jij maatschappelijke organisaties die films willen inzetten als ‘blikopener’ voor bepaalde onderwerpen of thema’s. Dan maken wij graag kennis met jou.

-Voor onze film Zorg voor Doy zoeken wij nog ‘out of the box’ financieringsmogelijkheden. Wij zijn uiteraard al op de hoogte van de gebruikelijke kanalen. Dus heb je ideeën en wil je hierover met ons brainstormen dan horen wij graag van jou!

Wij zijn bereikbaar via inge@filmzorg.nl.

 

Filmmakers Inge Guffens en Eva Zwart vormen samen met Edwin van Seben FILMZORG.

WIL JE OOK BIJDRAGEN AAN DIT PROJECT?

Laat hier je reactie achter.

Reader Interactions

Geef een reactie