Waar ben je naar op zoek?

Magazine ‘Nieuwe Nuenenaren’, welkom thuis vluchtelingen!

Deel dit artikel:

Ieder verhaal, ieder leven is bijzonder. Onze verhalen raken aan die van anderen. In delen en dialoog kunnen we elkaar open ontmoeten, zonder grenzen. Wat doet het met je als je van het ene op het andere moment huis en haard moet verlaten met gevaar voor eigen leven? Ontheemd raakt? Waar kom je terecht en hoe bouw je je leven weer op? Vandaag zijn zij op de vlucht, morgen kunnen wij dat zijn.

Vergunninghouders vertellen hoe ze hun vlucht hebben overleefd en de kracht vonden om hun leven in Nuenen opnieuw op te bouwen. Met succes. Gemeente, vluchtelingenwerk LEVgroep Nuenen en vrijwilligers laten zien hoe ze achter de schermen krachtig samenwerken. LEVgroep Geldrop-Mierlo zoekt steun voor een project om vergunninghouders op te leiden voor een baan in het onderwijs. Huibert de Man verhaalt over cultuur en gewoonten, hij traint vrijwilligers die met vluchtelingen werken en leert ze hoe ze met cultuurverschillen om kunnen gaan. Taalcoaches geven woorden aan hun dankbare werk, ze worden familieleden en vertrouwenspersonen. Jongerenwerkers werken met jonge vluchtelingen aan verbinding via sport en spel en praten met ze over wat hen bezig houdt. Een kunstenaar heeft zijn gevoelens verbeeld met zijn project ‘Rock the Boat’ nadat de beelden verschenen van het jongetje op het strand.

‘Nieuwe Nuenenaren’ werd geschreven door twee auteurs, Don Croonenberg en Nannie van den Eijnden en is tot stand gekomen met steun van Rabobank Dommelstreek en Gemeente Nuenen. Vele mensen werkten er enthousiast aan mee. De vormgeving werd gerealiseerd door De Heeren van Vonder. Met dit blad wil de initatiefnemer vluchtelingen uit de schaduw halen en zichtbaar maken. Het is ook bedoeld om welkom te heten, te verbinden, wakker te schudden, inzicht en openheid te geven, discussie aan te zwengelen en samenleven te stimuleren. Tot nu toe is het vooral in de regio Nuenen, Geldrop, Eindhoven, Helmond en Deurne verspreid. Help jij het magazine verder te brengen en daar te landen waar het zijn werk kan doen? Of wil je een nieuw project starten? Stuur je reactie!

ZOEKVRAAG

Mensen die kunnen helpen met fondsenwerving en marketing om het magazine ‘Nieuwe Nuenenaren’ verder te verspreiden en om geld in te zamelen voor hulpmiddelen die vergunninghouders helpen de Nederlandse taal sneller en makkelijker te leren.

 

Bekijk hier de video waarin initiatiefnemer Nannie van den Eijnden meer vertelt over Nieuwe Nuenenaren:

 

 

WIL JE OOK BIJDRAGEN AAN DIT PROJECT?

Laat hier je reactie achter.

Reader Interactions

Geef een reactie