Waar ben je naar op zoek?

Nieuwe woonvormen op zoek naar nieuw ontwikkelterrein

Deel dit artikel:

Het doel van Minitopia is om nieuwe wooninitiatieven te ontwikkelen die kunnen inspelen op een woonvraag waar de huidige markt onvoldoende snel aan kan beantwoorden. De nieuwe woonvraag is vaak flexibel. Minitopia wil in transformatiegebieden locaties creëren waar in hoge mate van vrijheid en co-creatie gewoond kan worden. Hierbij wordt het tijdelijk ‘braakliggen’ van de transformatiegebieden omgezet in een kans voor flexibel wonen.

We zijn in 2016 gestart met vijf Tiny Houses in de wijk De Rompert op een braakliggend stuk grond van woningcorporatie Zayaz. In juni 2018 is Minitopia verhuisd en in uitgebreide vorm geland op de Poeldonk. De komende vijf jaar (tot maximaal juni 2023) wordt het gebied ingevuld met bijzonder wonen en met kunst en architectuur. Dit terrein, dat voorheen milieustraat was, heeft hiermee een nieuw soort circulaire bestemming gekregen. Onze uitgangspunten:

  • Zoveel mogelijk bouwen aan de hand van circulaire principes;
  • De woningen zijn allemaal demontabel of verplaatsbaar;
  • Standaard bouwmethoden en ontwerpen zul je op Minitopia niet snel tegenkomen. Het is een levend laboratorium van nieuwe woonvormen;
  • Ontwerpen komen tot stand door zelfbouw of in co-creatie met huurders en de woningcorporatie;

We gebruiken de kracht van bewoners die anders willen wonen, kunstenaars die anders kunnen kijken, en bouwers die anders durven bouwen. Om samen de woonvormen van de toekomst te ontwikkelen.

ZOEKVRAAG

We zoeken nieuwe braakliggende terreinen (of transformatiegebieden) die de komende jaren leeg staan. Dit kan in heel Brabant zijn. Het liefst in de buurt van een stadscentrum. Daarnaast zoeken we enthousiaste bewoners en gemeentes en woningcorporaties met lef die samen met ons durven te experimenteren.

WIL JE OOK BIJDRAGEN AAN DIT PROJECT?

Laat hier je reactie achter.

Reader Interactions

Geef een reactie