De Krijgers tegen de sociale verkilling

Deel dit artikel:

Wie zijn buren kent voelt zich veiliger, minder eenzaam en gelukkiger. Zo eenvoudig is het. De leefbaarheid van een buurt wordt voor een belangrijk deel bepaald door de inrichting en onderhoud van de wijk en de sociale verbondenheid tussen de bewoners. Karin Bruers, een activiste met een vrije creatieve geest, schiep de Social Sofa: een betonnen huiskamermodel buitenbank tegen de sociale verkilling.

Met het verdwijnen van de buurtwinkeltjes, -kroegen, pleintjes en bankjes in de afgelopen vijftig jaar verdwenen ook deze normale ontmoetingsplekken. In het centrum van een stad kom je nog wel bankjes tegen, maar hoe verder je de woonwijken in gaat, hoe zeldzamer dat wordt. De laatste decennia hebben veel gemeenten de overlast bij een bankje opgelost door het bankje weg te halen. Bij Social Sofa vinden we dat je er dan minimaal tien banken in die wijk bij moet zetten.

Wij gaan zelfs zo ver dat we vinden dat er in elke straat in Nederland een bank hoort te staan. Om onze strijd tegen de sociale verkilling meer elan te geven, hebben we de Social Sofa ontworpen: een betonnen huiskamermodel buitenbank. Mozaïek de sofa samen en je maakt vrienden voor het leven!

 

Social Sofa draagt bij aan onderstaande SDG’s. Meer weten over de SDG’s? Klik dan hier.

Zelf je challenge plaatsen op deze site? Omdat je bijvoorbeeld op zoek bent naar een kritisch klankbord, naar mensen die willen meedenken over jouw plannen, onderneming of project of om in contact te komen met mensen die je verder kunnen helpen? Sluit je dan aan bij de BrabantDC community!

WIL JE OOK BIJDRAGEN AAN DIT PROJECT?

Laat hier je reactie achter.

Reader Interactions

Geef een reactie