Waar ben je naar op zoek?

Autodelen is de toekomst, doe ook mee!

Deel dit artikel:

Autodelen is de toekomst. Autodelen zorgt er voor dat je wijk beter bereikbaar wordt. Van de open plekken kunnen speelplaatsen of terrasjes worden gemaakt. De provincie Noord-Brabant en Natuur & Milieu starten in februari de wedstrijd ‘Auto van de straat’ om mensen kennis te laten maken met autodelen. Het idee is simpel: drie Brabantse straten kunnen mee doen met Auto van de straat en zo vier maanden lang gebruikmaken van twee elektrische deelauto’s.

Met Auto van de straat wordt de aandacht gevestigd op de voordelen van autodelen. Uit onderzoek blijkt dat niet-gedeelde auto’s gemiddeld 95% van de tijd stil staan. Auto’s die ruimte innemen die ook voor andere doeleinden gebruikt kan worden. Denk aan speelplekken of groen. Maar ook op snelwegen komt meer ruimte als meer mensen gaan autodelen omdat autodelers minder kilometers maken.

Opgeven
Woon je in Brabant en wil je meedoen? Geef je dan vóór 8 februari op via autovandestraat.nl. Deze wedstrijd heeft onder meer tot doel te onderzoeken of het denken over autodelen verandert als je daadwerkelijk een auto deelt met je hele straat.

Meer informatie vind je op deze website.
Direct aanmelden kan hier.

 

 

 

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat hier je gegevens achter.