Allereerste Voedsel1000 in Brabanthallen!

Deel dit artikel:

Op dinsdag 19 februari 2019 organiseert de provincie Noord-Brabant de allereerste Voedsel1000; een bijeenkomst voor Brabanders die samen het Voedselbesluit gaan opstellen. Met elkaar gaan we in gesprek over de toekomst van het voedselsysteem. Doe je ook mee? 

Wat is de Voedsel1000?
De Voedsel1000, afgeleid van de G1000 methodiek, is een vrije plek voor Brabanders om in gesprek te gaan over het voedselsysteem in Noord-Brabant. Inwoners, professionals en overheid komen samen om onderwerpen die zij belangrijk vinden met elkaar te bespreken. Samen proberen ze tot ideeën en oplossingen te komen, die bij kunnen dragen aan een duurzaam en toekomstbestendig voedselsysteem. Is je interesse gewekt? Meld je dan hier aan.

Waarom de Voedsel1000?
De voedselsector is een belangrijke economie en creëert veel werkgelegenheid. De huidige manier van voedsel produceren brengt ook een aantal uitdagingen met zich mee. Hoe gaan we bijvoorbeeld om met een veranderend klimaat? Hoe krijgen we een schonere lucht? En hoe behouden we een vruchtbare bodem? Maar bovenal: hoe zorgen we voor lekker én gezond voedsel dat goed is voor jou, voor de dieren en voor het milieu? Een simpel antwoord is niet weggelegd voor deze belangrijke vragen. Daarom organiseert de provincie Noord-Brabant de Voedsel1000. Tijdens de Voedsel1000 gaan Brabanders met elkaar in gesprek over deze uitdagingen en proberen we samen tot oplossingen te komen. Deze oplossingen leggen we vast in het Voedselbesluit.

Meer informatie?
Is je interesse gewekt maar zou je graag wat meer informatie willen? Klik dan hier.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN NIEUWE EVENEMENTEN

Laat hier je gegevens achter.