CRAFTS CAPITAL FESTIVAL

Deel dit artikel:

We staan aan het begin van een nieuw maaktijdperk. Wereldwijd wordt het belang van het maken en creatieve ambachten voor design, erfgoed en innovatie meer en meer zichtbaar. Nieuwe technieken maken veel mogelijk, maar vergen wel volop creativiteit en durf om er mee aan de slag te gaan. Om nieuwe technologische mogelijkheden te vertalen naar processen, machines en producten, is juist ‘maken’ van groot belang. Herwaarderen van ambacht en vakmanschap is nodig om beroepen en vaardigheden te vertalen naar de toekomst. Doe mee met Crafts Capital op 27, 28 en 30 juni.

Het 3-daagse programma ziet er als volgt uit:

Expertmeeting op 27 juni
De expertmeeting brengt beleidsmakers, beslissers en belangstellenden samen vanuit bedrijfsleven, overheid en onderwijs. De rol van het ambacht van vroeger wordt gekoppeld aan de (maatschappelijke) uitdagingen van de toekomst. De expertmeeting agendeert het belang van vakmanschap, brengt partijen bij elkaar en biedt gelegenheid nieuwe verbindingen te maken.

Challenges op 27 en 28 juni
In de challenges wordt vakmanschap gekoppeld aan nieuwe technologie om zo nieuwe invulling aan datzelfde vak te geven. Er worden drie challenges georganiseerd met bedrijfsleven, onderwijs en belangstellenden.
Belangstellenden vanuit het toegepast onderwijs en de maakindustrie kunnen zich opgeven via info@sparkcampus.nl.

Stadsroute op 30 juni
Hierin kunnen werkplaatsen van bedrijven, scholen, kunstenaars en designers hun deuren openstellen om zo publiek te ontvangen en enthousiast te maken voor het ambacht. Er kunnen workshops worden gevolgd en er worden demonstraties gegeven. Voor deelnemers heeft Spark Campus een promotiepakket beschikbaar.Voor meer informatie: noortje@sparkcampus.nl.

Lees voor meer informatie deze prachtige brochure.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN NIEUWE EVENEMENTEN

Laat hier je gegevens achter.