Wie gaat er mee naar Het Grootste Kennisfestival van Zuid-Nederland?

Deel dit artikel:

13 september is het zo ver: de eerste editie van Het Grootste Kennisfestival van Zuid-Nederland in Breda. En BrabantDC is partner. Samen met de organisatie hebben we een geweldig programma neergezet met als thema Innovatief Organiseren.

PROGRAMMA BRABANTDC
Mede in samenwerking met BrabantKennis, hebben we een geweldig programma neergezet voor ons festivalpodium, het grootste van het festival met maar liefst 250 zitplaatsen. Ons motto: Be the Change, use your creativity.

13.00 uur Leo Bormans
Geluksambassadeur en inspirator, Leo Bormans, laat je anders kijken naar geluk. Volgens Leo Bormans is geluk voor een deel ‘maakbaar’. We kunnen het leren … Jij wilt toch ook weten hoe?

14.05 uur Tom Kniesmeijer, Ritzo ten Cate en Marieke Beekers
BrabantKennis heeft een Toekomstgids voor Brabantse gemeenten gemaakt!. Klimaat, veiligheid, de economie en technologie, ze overstijgen alle gemeente- en zelfs landsgrenzen. Marieke Beekers (projectleider), Tom Kniesmeijer (toekomstpsycholoog en schrijver) en Ritzo ten Cate (fotograaf van ‘caught in the app’) vertellen je meer over de toekomstgids (www.brabantkennis.nl/toekomstgids). Reis je met ze mee naar de toekomst…?

15.05 uur Josette Dijkhuizen
Prof.dr. Josette Dijkhuizen neemt ons mee in een verhaal over ondernemerschap bij ‘unusual suspects’. Mannen en vrouwen die ondernemerschap inzetten als een middel voor een nieuwe start in hun leven. Overlevers van huiselijk geweld, oorlogsgeweld en mensenhandel.

16.05 uur Marije Vogelzang
Eating designer en creative inspirator, Marije Vogelzang, laat je anders kijken naar de toekomst van ons eten. Ze neemt ons mee op reis naar de toekomst en laat zien hoe je met design culturele en politieke aspecten mee kunt nemen in de ontwikkeling van ons eten.

17.05 uur Astrid Kaag en Kaj Morel
Astrid Kaag  en Kaj Morel laten je zien hoe de betekeniseconomie je blik op de wereld verandert. Aan de hand van de 10 uitgangspunten van de betekeniseconomie dagen ze je uit om jouw verbeelding aan het werk te zetten en zo te ontdekken met welke actie jij de meeste positieve impact maakt voor anderen.

18.15 uur Isil Vos
Isil Vos geeft een energieke solovoorstelling SAM onder regie van Lucas de Man. SAM gaat over de toekomst van werk, geld en leven. In deze voorstelling volgen we bankmedewerker Sam. Sam werkt al meer dan tien jaar voor de Rabobank maar stelt zich regelmatig vragen over de zin, de toekomst, de cultuur en de waarden van de bank.

19.15 uur Ritzo ten Cate
Sinds de zomer van 2016 doet Ritzo ten Cate fotografisch onderzoek naar onze relatie met smartphones. Zijn fotoserie Caught in the App ging de hele wereld over als de ‘telefoonzombie-serie’. Met zijn onderzoek vraagt hij zich af hoe gezond onze relatie met onze telefoons is en wat we kunnen doen om het gezonder te maken.

20.15 uur Lucas de Man
Lucas de Man geeft een performance over de opkomende creatieve generaties in Oost en West, die streven naar sociale vooruitgang.

EN ER IS MEER…!
We hebben ook nog een bijzonder leuk programma in Theaterwagen Club Cele! Je kunt hier meedoen aan het Impactspel of The Blockchain Game. Ook is er een VR-experience en nog veel meer. In de TAMTAM kun je leren programmeren bij Carina de Vries van Stichting FutureNL met de digi-klooikoffer!

Bekijk het blokkenschema van het festival of download het programmaboekje.

Het grootste kennisfestival van Zuid-Nederland
Het grootste kennisfestival van Zuid-Nederland is een groot congres in de vorm van een prachtig festival. Bezoekers kunnen tussen 13 en 22 uur kiezen uit meer dan 10 podia en 85 lezingen, optredens en workshops vol van de nieuwste inspiratie, inzichten, en praktijkvoorbeelden. En natuurlijk superleuke muziek en van alles te eten en te drinken. Hierbij een greep uit de topsprekers op de andere podia:

·       Marinka Lipsius: moed tonen op je werk, thuis, en op straat
·       Gytha Heins: aanspreken? Gewoon doen!
·       Thijs Homan: in control?
·       Jan van Ginkel: Werken aan een wakkere stad.
·       Laurens Bijl: Geluk is een beetje maakbaar.
·       Tom De Ruyck: focus op consumer- en customer centric thinking

Korting voor onze community leden
Alle edities in andere delen van het land waren steeds uitverkocht… dus wacht niet te lang met aanmelden als je erbij wilt zijn. Kaarten kosten €195,- (excl. BTW), maar omdat BrabantDC partner is betaal je slechts €175,- als je lid bent/wordt van de BrabantDC community. Ben je al aangesloten bij BrabantDC stuur dan een mail naar info@BrabantDC.nl en vraag om de kortingscode. Ben je nog geen lid, sluit je dan aan bij BrabantDC en ontvang de code automatisch per email. Je registreert je vervolgens op deze site voor jouw kaart voor het Kennisfestival, waar je de kortingscode invult in het codeveld onderaan.

Voor meer informatie over het festival: www.hetgrootstekennisfestivalvanzuidnederland.nl.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN NIEUWE EVENEMENTEN

Laat hier je gegevens achter.