The Future of Food: Wat krijgen we over 10 jaar op ons bord?

Deel dit artikel:

Technologische ontwikkelingen als blockchain en big data hebben een grote invloed op ons voedselsysteem. Dit gekoppeld aan consumententrends maakt dat we continu moeten inspelen op een wereld die steeds sneller verandert. Ons voedselsysteem ziet er over 10 jaar geheel anders uit. Alle verhoudingen binnen de keten – van boer tot bord – zullen opnieuw worden bepaald.

Die ingrijpende veranderingen bieden (westelijk) Noord-Brabant en de Vlaams-Nederlandse Delta grote kansen. De agrofood sector is een van de grootste sectoren in de regio en door de verbinding met de topsectoren logistiek, maintenance en biobased economy kan de provincie Noord-Brabant een van de koplopers zijn in deze nieuwe wereld.

Wat krijgen we over 10 jaar ons op bord? Op 31 mei nemen een viertal inspirerende keynote sprekers je mee in deze verkenning van The Future of Food:

Marije Vogelzang – Food designer en creative inspirator
Inge Arents – Managing Director Flanders’ FOOD (BE)
Jan Mengelers – voorzitter Raad van Bestuur TU/e en Arthur Mol – rector magnificus WUR
Meer informatie over de sprekers tref je hier.

Programma
Om 15:00 uur (inloop vanaf 14:15 uur) opent dagvoorzitter Petra Koenders, directeur Green Chemistry Campus, de Ravelijnlezing. In de twee uur die volgen, belichten de hierboven genoemde sprekers – elk vanuit hun eigen expertise – The Future of Food. Het programma wordt omstreeks 17:00 uur afgesloten met een netwerkborrel, waar je onder het genot van een hapje en drankje kunt napraten over deze inspirerende middag.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN NIEUWE EVENEMENTEN

Laat hier je gegevens achter.