Toekomstgids Brabantse gemeenten ‘ECONOMIE’

Deel dit artikel:

‘Briljant mogen mislukken’ dat is het thema van de tweede ‘Reis verder’ bijeenkomst. Op de Vencomatic Campus in Eersel gaan we daar naar luisteren en we gaan het ervaren!

Met verhalen van Paul Iske (hoogleraar ‘Open Innovation & Business Venturing’ aan de Universiteit Maastricht en oprichter van het Instituut voor Briljante Mislukkingen) die uitlegt hoe juist mislukkingen tot briljante uitkomsten kunnen leiden. En hoe we door te experimenteren en te leren tot een mooiere wereld kunnen komen. Daarnaast verkennen we met Leonie Wolters een bedrieglijk simpele vraag: wat is werk? We doen het zo’n beetje allemaal, bijna iedere dag zelfs, het bepaalt hoe andere mensen ons zien, en hoe we iets bijdragen aan de wereld om ons heen. Werk is ook een terrein dat bij uitstek aan verandering onderhevig is – door industrialisering en automatisering verdwijnt er veel werk – en toch zijn veel mensen er nog steeds heel druk mee..

Ook gaan we letterlijk maken: van ‘scratch’ iets uit elkaar halen en weer opnieuw maken met de Ontdekfabriek. Want het ‘nieuwe ambacht’ is een belangrijke waarde voor de ‘wereld van economie’ in Brabant!

Programma
13:00 – 13:20 uur Inloop
13:20 – 13:35 uur Start programma
13:35 – 14:20 uur Paul Iske over ‘briljante mislukkingen’
14:20 – 14:35 uur Pauze
14:35 – 17:15 uur Drie ronden:

rondleiding Vencomatic Campus
Leonie Wolters over ‘loos werk’
ontdek het ‘nieuwe ambacht’ met de Ontdekfabriek
17:15 – 17:45 uur Afsluitende borrel

Klik hier voor meer informatie.

 

Mislukkingen maken de wereld beter en mooier. Zolang we er maar van durven te leren.
Paul Ilske – Oprichter instituut voor briljante mislukkingen

BLIJF OP DE HOOGTE VAN NIEUWE EVENEMENTEN

Laat hier je gegevens achter.