Toekomstgids Brabantse gemeenten ‘TECHNOLOGIE’

Deel dit artikel:

‘Toegang’ is een belangrijk woord in de wereld van technologie. Hebben we allemaal in gelijke mate toegang tot onze eigen data of tot de wereld van technologische mogelijkheden? Welke rol kan de overheid hierin pakken?

Programma
In deze eerste ‘Reis verder’ bijeenkomst in Veghel staan we stil bij het begrip ‘toegang’. Dit doen we aan de hand van de gelijknamige documentaire die Barbara van den Bogaard hierover maakte en de dilemma’s die hieruit voortkomen.

19:00 – 19:20 uur  Inloop
19:20 – 19:35 uur  Start programma
19:35 – 20:35 uur  Film ‘Toegang’
20:35 – 20:45 uur  Napraten met filmmaakster Barbara van den Bogaard
20:45 – 21:00 uur  Pauze
21.00 – 22:00 uur  Tafelgesprekken met dilemma’s uit de film
21:00 – 22:00 uur  Informatie en hapjes van De Verspillingsfabriek
22.00 – 22.45 uur  Afsluitende borrel

Waar het kan, wil ik mensen bewustmaken van de globale scope van verhalen en het eigen referentiekader waarmee ieder mens op zich naar de wereld kijkt.
Barbara van den Boogaard – Filmmaker documentaire TOEGANG!

Filmmaker Barbara van den Bogaard maakte deze documentaire over de invloed van technologie en informatie op onze samenleving. In alle gesprekken die zij voerde voor deze film raakt zij aan zowel de kansen als de dilemma’s die onze veranderende informatiesamenleving met zich meebrengt. De film is het resultaat van die gesprekken en brengt het verhaal dat 10 denkers en doeners samen vertellen. Zo komen o.a. Brenno de Winter, Marens Engelhard, Marleen Stikker, Martijn Aslander, Dimitri Tokmetzis en Maxim Februari aan het woord. Een niet onbelangrijke rol is weggelegd voor schaapsherder Sam Westra.

Klik hier voor meer informatie.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN NIEUWE EVENEMENTEN

Laat hier je gegevens achter.