Werksessie betekenisvol ondernemen

Deel dit artikel:

Provincie Noord-Brabant, Social Enterprise NL en de IGNITE Award (Anton Jurgens Fonds) slaan de handen ineen om kennis- en ervaringsuitwisseling tussen sociale vernieuwers te stimuleren en het netwerk te laten groeien.

Ben jij die sociale vernieuwer, die creatieve denker en doener, die betekenisvolle ondernemer of initiatiefnemer die zowel waarde toekent aan maatschappelijk rendement als aan financiële resultaten? Kom dan naar deze impactvolle werksessie.

Brabantse Betekeniseconomie

Er is geen provincie in Nederland die zo serieus met betekeniseconomie bezig is als Brabant. We zijn trots op Brabant en de levendige beweging van ondernemers en organisaties die primair kiezen voor het creëren van maatschappelijk waarde. Van kleinschalige zorgcoöperaties en sociale start-ups tot miljoenenbedrijven, allemaal dragen zij bij aan creatieve en duurzame oplossingen voor een veerkrachtig Brabant.

De provincie heeft Social Enterprise NL gevraagd om een aantal van deze mooie voorbeelden in beeld te brengen en te bevragen. En om op grond daarvan een aantal aanbevelingen te doen over de manier waarop deze beweging versterkt en vergroot kan worden. Op deze avond hoor je alles over de resultaten en aanbevelingen van deze inventarisatie én de vervolgstappen.

“The brands that will thrive in the coming years are the ones that have a purpose beyond profit.’’
(Richard Branson)

Programma

Tijdens dit event volg je als sociaal ondernemer en initiatiefnemer workshops over marketing, opschaling, inkoop, impactmeting en financiering. Iedere workshop is erop gericht te helpen bij concrete vraagstukken die het sociaal en betekenisvol ondernemerschap met zich meebrengen.

18.00 uur: Inloop met soep & sandwiches
18.30 uur: Plenaire presentatie – Betekeniseconomie Brabant, uitkomsten, aanbevelingen, vervolg
19.00 uur: Start Workshops:
• Show me the money – Clara van Haaften, Social Enterprise NL
• Het succesvol vermarkten van je onderneming: hoe doe je dat?- Kaj Morel, De Zaak van Betekenis
• Aan de slag met de Sustainable Development Goals (SDGs) – Robert Zwiers, Avance Impact
• Opschalen met behoud van Missie en Cultuur, hoe doe je dat? – Kees Klomp, Karmanomics en Bartel Geleijnse, Colour Kitchen
• Geen business as usual, wel waarde toevoegen – Marianne Dagevos, KNHM Noord-Brabant

20.30 uur: Borrel
21.30 uur: Einde

BLIJF OP DE HOOGTE VAN NIEUWE EVENEMENTEN

Laat hier je gegevens achter.