Zes colleges over de groei van de Brabantse Betekeniseconomie! Ben jij er bij?

Deel dit artikel:

De provincie Noord-Brabant organiseert in samenwerking met Avans Hogeschool en Instituut SMO een zesdelige serie Purpose Avondcolleges. Bij deze colleges belichten betekenisvolle ondernemers en andere betrokken partijen hun verschillende rollen en perspectieven in de groei van de betekeniseconomie. De reeks is zo opgezet dat theorie en praktijk met elkaar verbonden worden: een theoretische inleiding wordt gevolgd door een concreet voorbeeld.

Thema colleges
Overall gaat het goed in Brabant, maar niet overal. We kunnen enerzijds bouwen op een sterke economie met veel innovatiekracht, anderzijds zijn er zorgen om zaken als een groeiende inkomensongelijkheid, de stagnerende groei van groene energie, het dalen van de biodiversiteit, en de groep Brabanders die in een minder veerkrachtige situatie leeft. De uitdaging in Brabant is dan ook om de economische kracht in te zetten om maatschappelijke vraagstukken op te lossen. De beweging van de Betekeniseconomie laat zien dat het kán: een economie waarbij het creëren van maatschappelijke waarde en gewetensvol handelen centraal staat. Onderdeel van deze beweging zijn financieel rendabele ondernemingen met oplossingen op het snijvlak van publieke en private taken.

De Provincie Noord-Brabant organiseert in samenwerking met Avans Hogeschool en Instituut SMO een zesdelige serie Purpose Avondcolleges. Bij deze colleges belichten betekenisvolle ondernemers en andere betrokken partijen hun verschillende rollen en perspectieven in de groei van de betekeniseconomie. De reeks is zo opgezet dat theorie en praktijk met elkaar verbonden worden: een theoretische inleiding wordt gevolgd door een concreet voorbeeld.

Data, Locatie, Onderwerpen, Sprekers
Maandag 15 april, locatie Breda: Inleiding Betekeniseconomie: Kees Klomp (SMO) en Jaap Korteweg (Vegetarische Slager)
Maandag 13 mei, locatie den Bosch: Perspectief Onderwijs: Kaj Morel (Avans Hogeschool) en Mariëlle Swinkels (Someren TEA)
Maandag 24 juni, locatie Breda: Perspectief Investeerders: Bartel Geleijnse (Colour Kitchen) en Eric Buckens (ABN AMRO)

Maandag 16 september, locatie den Bosch: Perspectief Overheid: Caroline Hummels (Tu/e) en Astrid Kaag (Brabant Outcomes Fund)
Dinsdag 8 oktober, locatie Breda: perspectief doelgroep: Peter Scholten (Value Factory) en Lucian Heumen (Slowcare)
Maandag 25 november, locatie den Bosch: perspectief internationale partners: Ralph Thurm (Reporting3.0) en Guido van Staveren (Moyee)

Kosten
Het tarief per persoon per college is € 50,- (exclusief btw, inclusief koffie/thee en een kleine maaltijd bij ontvangst). Schrijft je je in voor de gehele zesdelige serie avondcolleges, dan betaal je eenmalig € 250,- en ontvang je 1 college gratis!

Ben je student? Dan mag je de colleges bijwonen voor slechts € 2,-. Neem deze graag contant mee naar de colleges; toegang is op basis van beschikbaarheid, dus wees er bijtijds bij!

Locatie
De colleges vinden afwisselend plaats op Avans Hogeschool Den Bosch en Avans Hogeschool Breda.

Het Programma
17:30 – 18:00 Inloop
18:00 – 18:50 Theoretische Inleiding
18:50 – 19:10 Pauze
19:10 – 20:00 Concreet Voorbeeld

Klik hier voor meer informatie.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN NIEUWE EVENEMENTEN

Laat hier je gegevens achter.