De Krijgers tegen de sociale verkilling

Deel dit artikel:

Karin Bruers, een activiste met een vrije creatieve geest, schiep de Social Sofa tegen de sociale verkilling. Er staan meer dan 1500 gemozaïekte Social Sofa’s in Nederland. Gemozaïekt door vrijwilligers, buurtbewoners, studenten, collega’s en vele anderen. Social Sofa is hiermee een mooi voorbeeld van hoe een creatieve oplossing wordt bedacht voor een probleem. Een oplossing die werkt. Verbindt.

Met het verdwijnen van de buurtwinkeltjes, -kroegen, pleintjes en bankjes in de afgelopen vijftig jaar verdwenen ook deze normale ontmoetingsplekken. In het centrum van een stad kom je nog wel bankjes tegen, maar hoe verder je de woonwijken in gaat, hoe zeldzamer dat wordt. De laatste decennia hebben veel gemeenten de overlast bij een bankje opgelost door het bankje weg te halen. Bij Social Sofa vinden we dat je er dan minimaal tien banken in die wijk bij moet zetten.

Wij gaan zelfs zo ver dat we vinden dat er in elke straat in Nederland een bank hoort te staan. Om onze strijd tegen de sociale verkilling meer elan te geven, hebben we de Social Sofa ontworpen: een betonnen huiskamermodel buitenbank. Mozaïek de sofa samen en je maakt vrienden voor het leven!

Dat het plaatsen van Social Sofa’s werkt om de sociale verkilling tegen te gaan is gebleken, maar onze strijd is pas geleverd als er in Nederland in elke straat een bank staat, wat voor bank dan ook. Wij zijn dan ook nog steeds op zoek naar gemeentes die een Social Sofa atelier ‘adopteren’.

 

Website Social SofaFacebook

 

Social Sofa draagt bij aan onderstaande SDG’s. Meer weten over de SDG’s? Klik dan hier.

Zelf je inspiration plaatsen op deze site? Omdat je het nét even anders aan hebt gepakt en mensen van jou en jouw aanpak kunnen leren? Deel het dan met het BrabantDC netwerk. Sluit je aan bij de BrabantDC community en deel je inspiration online!

 

 

WIL JE OOK BIJDRAGEN AAN DIT PROJECT?

Laat hier je gegevens achter.

Reader Interactions

Geef een reactie