Vluchtelingen aan het werk dankzij evenementen in de stad

Deel dit artikel:

Evenementen in de stad inzetten om vluchtelingen naar werk te begeleiden. Dat is het doel van het Refugee Team, bedacht en uitgevoerd door More2Win: een sociaal ondernemer in Den Bosch en Eindhoven. Vanuit hun missie om de wereld van sportevenementen te veranderen zagen zij een kans om evenementen in te zetten om de integratie van statushouders te verbeteren.

Dit team van vluchtelingen (statushouders) gaat als vrijwilliger aan de slag bij evenementen in de stad, vanwaar ze uitstromen naar werk, stage of opleiding. Hierdoor snijdt het mes aan twee kanten: evenementorganisatoren staan te springen om extra vrijwilligers en teamleden leren nuttige vaardigheden in bijvoorbeeld logistiek, catering en beveiliging.

[acf_gallery_carousel acf_field=”slide”]

Daarbij komen de leden van het Refugee Team in contact met nieuwe mensen en maken ze kennis met de Nederlandse werkmentaliteit. Samen aan het werk zijn bij een evenement geeft een compleet beeld van de teamleden. De teamleden die tijdens het evenement laten zien gemotiveerd te zijn en toe aan de stap naar werk, koppelen we aan het lokale bedrijfsleven dat bijvoorbeeld als sponsor of als leverancier betrokken is bij het evenement. Overige teamleden helpen we bij het vinden van een opleiding, stage of leer/werkplek. Wie niet geplaatst kan worden of nog niet toe is aan de volgende stap, stroomt door naar het volgende evenement. Zo blijven zij geactiveerd en in beeld bij onze coach.

Deze coach vormt tijdens het gehele traject de vaste begeleider. Na het evenement begeleidt de coach teamleden in een sollicitatieproces of een aanmeldingsprocedure voor een studie. Bovendien blijft hij of zij na een plaatsing betrokken als jobcoach voor zowel werkgever als werknemer.

Het Refugee Team is inmiddels een bewezen concept om statushouders naar werk te begeleiden. In 2018 werkt het Refugee Team bij ruim 20 evenementen in ’s-Hertogenbosch, Tilburg, Eindhoven en Den Haag, waaronder de Volvo Ocean Race, Volley2018 en de World Cup Swim. Op deze manier activeren we ruim 150 statushouders om via evenementen een volgende stap te zetten. Met positieve resultaten: gemiddeld kunnen we 35% van onze teamleden naar een vaste betaalde baan begeleiden en 30% richting een stage of opleiding!

Website More2WinWebsite Refugee Team – FacebookTwitter

More2Win draagt met Refugee Team bij aan onderstaande SDG’s. Meer weten over de SDG’s? Klik dan hier.

Zelf je inspiration plaatsen op deze site? Omdat je het nét even anders aan hebt gepakt en mensen van jou en jouw aanpak kunnen leren? Deel het dan met het BrabantDC netwerk. Sluit je aan bij de BrabantDC community en deel je inspiration online!

 

[xyz-ips snippet="Category-image---inspiration"]

WIL JE OOK BIJDRAGEN AAN DIT PROJECT?

Laat hier je gegevens achter.

Reader Interactions

Geef een reactie