Wabi Sabi (bord)spel – Ervaar hoe de wereld verandert

Deel dit artikel:

Wat is de circulaire economie en wat heeft dat met het onderwijs te maken? De circulaire economie wil zeggen dat we de samenleving zo inrichten dat die oneindig kan bestaan. Moeder natuur werkt ook op deze manier en bestaat uit oneindige kringlopen. Zo is afval altijd weer voedsel. Dit vraagt van ons om een ander perspectief aan te nemen. Vanuit een individueel standpunt is het of dag of nacht. Vanuit het perspectief van de planeet is het altijd, tegelijkertijd dag en nacht. In de circulaire economie kijk je vanuit het geheel, oftewel een holistisch perspectief.

Dit zien we steeds meer om ons heen. Denk aan de sociale media waar iedereen tegelijkertijd zender en ontvanger is. Of aan een smartphone waar je scherm tegelijkertijd je toetsenbord is. Zo is ook leren en werken niet meer gebonden aan specifieke tijden of plaatsen. In de huidige wereld vindt werken en leren overal tegelijkertijd plaats. En dat heeft flinke gevolgen voor het onderwijssysteem als geheel maar ook voor scholen, management en leraren. De wereld is zo snel aan het veranderen dat leraren tegelijkertijd leerlingen worden, en leerlingen tegelijkertijd leraren.

In onderstaande video lichten we toe wat de circulaire economie inhoudt en wat dit met onderwijs te maken heeft. Wil je meer weten? Bekijk dan onze website of neem contact met ons op. Onze specialisten Anne Nabuurs, Harm van den Wijngaard en Martijn Derksen helpen je graag om te zien wat dit concreet betekent.

[xyz-ips snippet="Category-image---inspiration"]

WIL JE OOK BIJDRAGEN AAN DIT PROJECT?

Laat hier je gegevens achter.

Reader Interactions

Geef een reactie