Documentaire Zorg voor Doy

Deel dit artikel:

Zorg voor Doy gaat over Doy Kemps, die na tachtig jaar de monumentale boerderij van zijn ouders gaat verlaten en ‘op zichzelf gaat wonen’ in de schuur op het erf. Zijn familie komt met een plan om ervoor te zorgen dat Doy ook zijn laatste jaren op deze plek kan doorbrengen. Maar hoe laat je het huis waar je je leven lang al leeft los? Hoe schiet je na 80 jaar wortel op een nieuwe plek? Hoe is het om andere mensen in jouw huis te zien wonen?

Dankzij een initiatief van achterneef Toon (33) en diens partner Janne (27), kan Doy op zijn vertrouwde erf blijven, maar moet hij wel naar de schuur verhuizen. Het ‘schob’ zal worden verbouwd tot (mantel) zorgwoning voor Doy, het woonhuis van de boerderij wordt de nieuwe woning van Toon en Janne.

Mantelzorg: een bewuste keuze

We laten zien dat Mantelzorg wél een bewuste keuze kan zijn. Dat het niet iets is dat je ‘overkomt’. Als je maar goede afspraken met elkaar maakt en eerlijk en open over cruciale zaken praat. We hopen natuurlijk dat meer mensen zich laten inspireren door het verhaal van Doy, Toon en Janne en zich bewust worden van hun rol als mantelzorger en mogelijkheden die je daar zelf voor kunt creëren.

Onze missie
Onze missie is: documentaires en informatieve films maken die een bijdrage leveren aan én relevant zijn voor het maatschappelijke debat. Wij willen het verschil maken, door documentaires én informatieve films in samenwerking met maatschappelijke partners te maken die kijkers informeren, voorlichten, wijzer maken, ontroeren, aan het denken zetten, in discussie laten gaan, prikkelen of op een ander been zetten. Wij willen de kijker/het publiek – en dat van onze samenwerkingspartners – bereiken met verhalen die verteld moeten worden. Integere, menselijke verhalen die het grote duiden. Verhalen die een wereld laten zien, waar de kijker zelf niet snel zal binnentreden. Verhalen die werken als een spiegel of als blikopener voor de kijker.

Thema’s
De film snijdt belangrijke maatschappelijke thema’s aan als (mantel)zorg, nieuwe woonvormen, herbestemming van (agrarisch) erfgoed en de leefbaarheid van het Brabantse platteland.

De impact campagne
Met de bijbehorende impact campagne leveren we een bijdrage aan de discussies over de leefbaarheid van het platteland en de transformatie van het landelijk gebied. Dat doen we in samenwerking met maatschappelijke partners die een breed netwerk hebben, waardoor we zoveel mogelijk betrokkenen kunnen bereiken.

Meer informatie vind je via www.zorgvoordoy.nl.

Meer over de makers vind je hier.

 

 

“Het leven dat nu in de boerderij geleefd wordt is van het uitstervende soort.
Woondecors zoals bij Doy zullen in de komende 10 jaar waarschijnlijk volledig verdwijnen. Door het behoud van oude gebouwen blijven we onze cultuur en onszelf herkennen. Met veel zorg en aandacht blijven waardevolle sporen van de geschiedenis behouden en beleefbaar.”
architect John van Lierop

WIL JE OOK BIJDRAGEN AAN DIT PROJECT?

Laat hier je gegevens achter.

Reader Interactions

Geef een reactie