Anders kijken naar Geluk!

Deel dit artikel:

Anders kijken naar Geluk, dat leerde de Belgische Leo Bormans ons tijdens de Dutch Happiness Week. Op uitnodiging van BrabantDC gaf Leo zijn lezing ‘Het Geheim van Geluk’ in het provinciehuis in Den Bosch. De volle zaal luisterde ademloos naar deze geluksambassadeur en inspirator. Niet voor niets is hij één van de meest inspirerende sprekers van deze tijd. De lezing was een feest van herkenning en voor velen ook een echte eyeopener.

Wat maakt ons precies gelukkig?
Thuis, op het werk, in ons leven? Recent wetenschappelijk onderzoek toont concrete resultaten. Gelukkige en hoopvolle werknemers zitten goed in hun vel en zijn succesvol op vele domeinen. Het goede nieuws volgens Bormans is dat zowel geluk als hoop voor een deel ‘maakbaar’ zijn. We kunnen het leren. Je leven wordt bepaald door de keuzes die je maakt maar vooral ook door de keuzes die je niet maakt. Dat geeft ons eigenaarschap over ons leven. Geluk zit ook in anders kijken, vooral anders kijken naar dat wat er niet is…..

Leo Bormans reist de wereld over als ‘Ambassador of Happiness & Quality of Life’. Hij is adviseur van regeringen, multinationals, universiteiten, welzijns- en andere organisaties in heel de wereld. Hij schreef de successerie ‘The Book of Happiness’(2010), ‘The Book of Love’(2013) en ‘The Book of Hope’(2015). ‘The Book of Happiness’ werd in 2011 door Herman van Rompuy, toenmalig voorzitter van de Europese Raad, cadeau gedaan aan 200 wereldleiders. Om zo geluk hoger op de politieke agenda te krijgen.

Vlogger Wout van Wengerden volgde Leo Bormans een dag lang, om er achter te komen hoe we volgens hem het best naar geluk kunnen kijken. Bekijk hier zijn portret:

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat hier je gegevens achter.