Brabanders aan zet tijdens het Creativity World Forum 2017 in Denemarken

Deel dit artikel:

Een delegatie van Brabantse cultuurmakers, ondernemers, gemeenten en maatschappelijke organisaties bezocht begin november het Creativity World Forum 2017 (CWF), het jaarlijkse wereldcongres over creativiteit en innovatie. Dat creativiteit en inventiviteit het verschil kunnen maken, werd ook in Aarhus duidelijk: met een combinatie van plenaire inspiratiesessies, creatieve workshops en open netwerkavonden, zorgde het CWF ook dit jaar weer voor een bijzondere kruisbestuiving tussen mensen van verschillende achtergronden en nationaliteiten.

Work and play
De Brabanders organiseerden tijdens dit CWF 3 break-out sessies. BrabantDC deed dit in samenwerking met DC Regio Baden-Württemberg (D) met de sessie ‘Let’s set the right tone and make some music. Empower Creative and Emphatic Citizens’. Telkens ingeleid door muzikale composities, deelden onze sociaal ondernemers hun persoonlijke verhalen én hun professionele visie op het betrekken van mensen in kwetsbare posities bij de samenleving. De sprekers deden ieder een beroep op de aanwezige creatieve denkkracht bij een concreet vraagstuk. De combinatie van persoonlijke verhalen, muziek en creatieve samenwerking maakte dit tot een bijzondere sessie, die mensen ontroerde en raakte, getuige de vele reacties.

De gemeente Breda verzorgde de sessie ‘Making stories, making cities’ samen met DC regio Catalonië. In deze sessie stond de kracht van storytelling bij de vormgeving van een stad centraal. De NHTV organiseerde de door studenten geleide sessie over de ‘Adaptive Tension Engine’, een methodiek om samen te werken aan verandering.

Thank you CWF2017, see you in Brabant in 2019
Al met al een inspirerend, enthousiasmerend en verbindend evenement, waar bekende gezichten en innovatieve ideeën passeerden, en waar ook veel is geleerd en gelachen. Met een fantastisch slotfeest en de absolute zekerheid dat we elkaar nog veel tegen gaan komen en samen gaan werken in aanloop naar het Creativity World Forum 2019. Want dan is Brabant aan zet om de wereld te laten zien dat je door anders kijken en het gebruik van verbeeldingskracht mooie oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken kunt vinden. Wij hebben er zin in!

Lees hier het hele verslag en bekijk de filmpjes die zijn gemaakt.

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat hier je gegevens achter.