Brabant geeft inhoud aan voedselagenda van morgen

Deel dit artikel:

Brabant innoveert, ook op het gebied van agrifood. Verspilling is daarbij een doorn in ons oog. Daarom gaan we als regio samen voorop in de strijd tegen voedselverspilling. In Nederland, en in Europa. Zeker in 2018, het jaar dat Brabant zich European Region of Gastronomy mag noemen. In 10 themamaanden laten Brabanders zien hoe ze werken aan het voedselsysteem van de toekomst dat beter is voor mens, dier én milieu. Meer informatie hierover vind je op www.wearefood.nl.

Voedselverspilling
De maand maart staat in het teken van voedselverspilling. In en vanuit De Verspillingsfabriek in Veghel worden in maart 2018 diverse projecten gerealiseerd die consumenten én ondernemers aanzetten tot minder verspilling. Daarbij wordt stevig gebruik gemaakt van de kracht van creativiteit.

24 uur brainstormen
Een belangrijk evenement is de hackathon op 19 maart a.s.. Teams van studenten met verschillende achtergronden brainstormen zo’n 24 uur over creatieve en innovatieve oplossingen voor (voedsel)verspilling. Gerenommeerde bedrijven vanuit de Agri & Food sector schotelen uitdagende vraagstukken aan de studententeams voor. De uitkomsten van de hackathon worden de volgende dag in een Nationale agenda omtrent voedselverspilling gepresenteerd.

Meer informatie over deze en de andere evenementen, klik hier.

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat hier je gegevens achter.