Waar ben je naar op zoek?

Create & Network Event: waardevol en inspirerend

Deel dit artikel:

Tijdens het Create and Network Event ‘Living in Paradox’ lieten de deelnemers zich inspireren door én werkten ze mee aan nieuwe perspectieven voor een betekenisvolle Brabantse samenleving.

Van de deelnemers werd verwacht dat ze voor de inspiratie die ze kregen ook wat teruggaven. Namelijk meedenken over een volgende stap die de changemakers in hun project willen maken. Een waardevolle ervaring voor zowel de initiatiefnemers van de projecten als de deelnemers aan het event. Dit werd nog eens versterkt door de bijzondere ‘recap’ van de sessies door verschillende Brabantse cultuurtalenten en performers.

Nemen & geven
Tijdens het event zijn vier changemakers met de deelnemers in creatieve denk- en werksessie aan de slag gegaan met nieuwe perspectieven op paradoxen in onze samenleving. De changemakers waren blij verrast door de ideeën en creativiteit die ze van de deelnemers kregen. “Het is bijzonder om te merken dat wanneer je je kwetsbaar opstelt en een hulpvraag durft te stellen, je zoveel terugkrijgt van anderen”, vertelt Ivo van den Thillart van Buro Kade naar aanleiding van zijn sessie over de circulaire stad.

Creatieve recap
De plenaire terugkoppeling van de sessies was deze keer anders dan anders. Brabantse cultuurtalenten en performers vanuit verschillende disciplines observeerden de werksessies en gaven hiervan op eigen wijze hun interpretatie tijdens de finale van de dag. Het duo Sounding Bodies, breakdance groep The Ruggeds, spoken words artist Lucas de Waard en danseres Sabine Molenaar, leverden vier prachtige performances op die veel herkenning bij zowel de changemakers als de deelnemers van sessies opriep. Mariska Pinxt van Kids+ Woensel West: “Ik was al ontzettend blij met alle tips en ideeën van de deelnemers. De performance van Sabine kwam echt binnen waardoor ik me nog sterker realiseerde hoe waardevol de hulp van de deelnemers is voor het vervolg van Kids+ Woensel West.”

Vooruitblik naar 2019
Aan het einde van het event maakte gedeputeerde Leefbaarheid en Cultuur van de provincie Noord-Brabant, Henri Swinkels, op grootse wijze bekend dat BrabantDC volgend jaar 21, 22 en 23 oktober het Creativity World Forum (CWF2019) mag organiseren. Dit internationale evenement over creativiteit en innovatie zal heel veel professionals uit verschillende disciplines en uit alle hoeken van de wereld samenbrengen. We bieden bezoekers nieuwe inzichten en perspectieven voor de uitdagingen van nu en de toekomst. En dat alles onder het thema ‘Living in Paradox’. We gaan letterlijk aan de slag met de paradoxen van onze samenleving. Ook dan op een wijze waarbij we deelnemers inspireren en vragen iets terug te geven aan initiatiefnemers. Daarmee was het Create & Network Event een voorschot op wat komen gaat. Wil je meer weten over het Creativity World Forum 2019? Kijk dan op CWF2019.com. Hier kun je je ook aanmelden voor de CWF-nieuwsbrief en als je nu al weet dat je wilt komen, kun je je registeren en krijg je 50 euro korting op het entreekaartje.

 

 

 

 

 

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat hier je gegevens achter.