Waar ben je naar op zoek?

Creativity World Forum 2019 in Brabant

Deel dit artikel:

Op 21, 22 en 23 oktober 2019 organiseert BrabantDC met partners uit Brabant en daarbuiten het Creativity World Forum. En daar zijn we onwijs trots op! Henri Swinkels, gedeputeerde Leefbaarheid en Cultuur van de provincie Noord-Brabant maakte dit op indrukwekkende wijze met onder andere dit filmpje bekend tijdens het Create & Network Event van BrabantDC.

Dit internationale evenement over creativiteit en innovatie brengt heel veel professionals uit verschillende disciplines van over de hele wereld én vanuit Brabant samen. We bieden bezoekers nieuwe inzichten en perspectieven voor de uitdagingen van nu en de toekomst. En dat alles onder het thema ‘Living in Paradox’.

Trots
Bij de lancering van het CWF2019 op het Create & Network Event tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven gaf Henri Swinkels het al aan: “In Brabant zijn we er van overtuigd dat de wereld creativiteit nodig heeft. Het klimaat, onze voedselproductie, hergebruik van materialen, nieuwe energie, waterbeheer, natuurontwikkeling en het inclusief maken van onze samenleving. Ze vragen allemaal om nieuwe creatieve oplossingen waarin naast technische- ook sociale innovaties een rol spelen. Volgend jaar ontvangen we de hele wereld in Brabant tijdens het CWF2019 en daar ben ik ontzettend trots op. Daar bundelen we de krachten, de kennis en vooral onze creativiteit.”

Partnerships
De behoefte, of misschien wel noodzaak, om krachten te bundelen kwam nog duidelijker tot uiting op het einde van de lancering. Henri Swinkels nodigde op symbolische wijze een aantal  Brabanders die een belangrijke perspectief van onze samenleving vertegenwoordigen uit, om mee te denken en mee te doen in aanloop naar en tijdens het CWF. Hij overhandigde hen een praxinoscoop met de vraag om met behulp van verbeeldingskracht het thema ‘Living in Paradox’ vanuit hun perspectief uit te beelden. Van de animaties die we van hen ontvingen maken we een animatie die we tijdens het CWF in 2019 gaan tonen.

Ontmoetingen centraal
Samen met de Creative Coallition van Brabantse changemakers werken we de komende maanden verder aan het programma. We brengen inspirerende sprekers naar Brabant, organiseren verrassende ontmoetingen én werksessies in heel Brabant. Met het CWF2019 willen we een flinke versnelling geven aan onze ambitie om creatief en innovatief Brabant aan elkaar en aan de wereld te verbinden. Om te laten zien hoe we met creativiteit als motor voor vernieuwing kunnen werken aan een betekenisvolle samenleving. We willen bezoekers nieuwe inzichten en perspectieven bieden voor de uitdagingen van nu en de toekomst, gebracht door bijzondere – bekende én onbekende – (inter)nationale changemakers.

Living in Paradox
Brabant groeit uit tot een wereldwijde topregio. Met innovatie, kennis en creativiteit als belangrijkste producten. En een regio waar de paradoxen tussen stad en land, legale en illegale economieën, rijkdom en armoede, theorie en praktijk, hightech en high touch centraal staan. BrabantDC beschouwt deze paradoxen als een uitdaging: we zien vooral kansen en uitdagingen binnen deze verschillen. Brabant, waar leven in een paradox goed aanvoelt.

Zet de datum alvast in je agenda en schrijf je in voor onze CWF nieuwsbrief dan houden we je op de hoogte van het programma.

Profiteer nu van € 50 korting bij voorregistratie!

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat hier je gegevens achter.