De BrabantDC priester #durftevragen!

Deel dit artikel:

Tijdens het Festival van de Toekomst in het provinciehuis in Den Bosch verraste BrabantDC de medewerkers van de provincie met een #durfttevragen-workshop en een heuse biechtstoel! Beiden bedoeld om medewerkers uit te dagen anders te kijken, anders te denken en anders te doen.

De Biechtstoel
Biecht (de; v(m); meervoud biechten) ‘sacrement, waarin je door jou bedreven zonden aan en priester vertelt’.
Maar de BrabantDC biecht werkt anders. In onze biechstoel is niet het verleden maar de toekomst het onderwerp van gesprek, waarbij de focus ligt op de positieve invloed die een persoon kan hebben op zijn omgeving. Er komen de meeste prachtige dromen voorbij! Van toveren en het genezen van de ziekte van een kleinzoon tot een natuurpark en auto’s die op waterstof rijden. Van voldoende brood voor alle monden en je kind opvoeden voor een duurzame wereld tot het rondvaren met een zeilboot over diezelfde wereld.
Achter elke droom zit een verhaal, een oorsprong, een leven. Om ervoor te zorgen dat de droom zélf gaat leven stelt de pastoor in de biechtstoel je de vraag: Welke stap kun jij morgen zetten, om dichter bij jouw droom te komen? Wat houdt je tegen? Waarom? Hoe wil je daarmee omgaan in de toekomst? Ja, dan begint de echte biecht.

#DurfteVragen
Idealist en wereldverbeteraar Juul Martin is schrijver van het ‘Handboek voor wereldverbeteraars’.Juul geniet van elke keer dat hij iemand kan helpen bij het verwezenlijken van zijn of haar droom. Als initiatiefnemer van het Huis van overvloed, Deeleconomie, de Waarmakerij en de Deelwinkel is hij een voorbeeld van iemand die ‘anders’ durft te denken en daadwerkelijk anders doet. Dat begint door simpelweg anders te kijken. En hoe gaat dat het makkelijkst? Juist. Door letterlijk iemand anders te laten (mee)kijken naar jouw droom of vraag. Klinkt logisch toch? Tijdens deze workshop zijn er vijf vraagstukken ingebracht door de deelnemers. Dat leverden hen maar liefst negen verschillende blikken op het vraagstuk, ideeën voor een oplossing, uitwerking, aanknooppunt en contactpersonen. Een geweldig resultaat waar ze zeker verder mee kunnen.

 

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat hier je gegevens achter.