Waar ben je naar op zoek?

Dutch Design Awards zoekt toekomstige winnaars

Deel dit artikel:

De nieuwe editie van Dutch Design Awards (DDA) is sinds vrijdag 1 maart geopend. Voor de 17e keer wordt ontwerpend Nederland uitgenodigd om hun beste werk in te sturen. DDA kijkt uit naar een breed scala aan inzendingen, van gevestigde namen tot jong talent. Ontwerpen die de wereld veranderen, vormgeven en verbeteren. Maak jij als ontwerper, bedrijf of instelling het verschil? Schrijf je dan vóór woensdag 17 april 2019 in via deze website.

Dutch Design Awards bekroont het beste Nederlands ontwerp, dat zich op meerdere vlakken weet te onderscheiden: door relevantie en impact op onze samenleving, maar ook door de mate waarin het zich verhoudt tot het eigen vakgebied. Van nieuwe cross-overs en samenwerkingen, tot vakmanschap en materialisatie, tot een prikkelende aanpak of aantrekkelijke vorm.

Deelnemen kan in een van de zes hoofdcategorieën: Product, Fashion, Habitat, Communication, Design Research en Service & Systems. Daarnaast kunnen jonge ontwerpers zich opgeven voor de Young Designer Award en dingen opdrachtgevers mee naar de Best Commissioning Award.

Commissies van onafhankelijke experts selecteren op basis van de open inschrijving en gescout werk per categorie drie genomineerden. Een achtkoppige jury selecteert vervolgens per categorie een winnaar. Zij kijkt hoe een ontwerp zich verhoudt tot de Nederlandse samenleving in de breedste zin van het woord: economisch, sociaal, cultureel en inhoudelijk. De commissies en jury hanteren de volgende overkoepelende criteria: impact, onderscheidend vermogen, zeggingskracht en productiewijze.

De nominaties worden op 23 mei bekend gemaakt.

Aanmelden kan tot 17 april 2019.

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat hier je gegevens achter.