Waar ben je naar op zoek?

EXPO Hotel LAB geopend

Deel dit artikel:

Vrijdag 18 januari opende Buro Kade/ Conceptenbouwers de proeftuin ‘EXPO Hotel LAB’ in Den Bosch. EXPO Hotel brengt tot en met 2025 nieuw werk van spraakmakende ontwerpers samen om de kracht van architecten en designers als katalysator van verandering en vernieuwing te laten zien. Waarbij wordt ingespeeld op het groeiende grondstoffentekort: een belangrijke ontwikkeling van deze tijd die vraagt om creatieve oplossingen. Met de start van het EXPO Hotel LAB is een langjarig Living Lab een feit!

Bossche wethouder Mike van der Geld onthulde tijdens de opening het Monument voor Material-based Design: een kas(t) waarin 30 geoogste toiletpotten staan. De toiletpot is immers het meest essentiële item in een hotelkamer. Ze staan in de kas(t) te wachten tot zij hun plek in 1 van de 30 hotelkamers kunnen innemen die er uiteindelijk gerealiseerd kunnen worden in het EXPO Hotel. Allemaal uniek en allemaal uit geoogst materiaal. Een prachtig voorbeeld van een samenwerking tussen creatieven die samenwerken om stappen te maken op het gebied van circulair bouwen.

Tot en met 1 maart kunnen de eerste ontwerpen al bewonderd worden in de EXPO Hotel expositie in De Mengfabriek op de Tramkade in Den Bosch. Waar de ‘Hotelkamer’ als showroom van hergebruik wordt ingezet. Kijk voor de huidige material-based ontwerpen op de website van het EXPO Hotel.

Expo Hotel Lab geopend in Den Bosch

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat hier je gegevens achter.