Future Food Design Awards

Deel dit artikel:

Ontwerp voor de toekomst van voedsel wordt bekroond tijdens de Dutch Design Week: Future Food Design Awards. BrabantDC verbindt creatief en innovatief Brabant aan elkaar en aan de wereld. Als District of Creativity geloven we in de kracht van anders kijken en doen. Anders kijken naar eten, dat doen de ontwerpers die mee doen aan de Future Food Design Awards (FFDA). De FFDA nodigt ontwerpers van over de hele wereld uit om hun ideeën en projecten aan te melden voor deze internationale stimuleringsprijs om vernieuwende en disruptieve ontwerpen voor een duurzame voedseltoekomst in de schijnwerpers te zetten.

Marije Vogelzang, eating designer en juryvoorzitter: “Het is van cruciaal belang dat we er voor zorgen dat we de wereld van voedsel en design niet gescheiden houden. We moeten ze juist integreren, en innovatieve en disruptieve ontwerpen aanmoedigen en onder de aandacht brengen, om zo een cultureel rijke en duurzame voedseltoekomst te realiseren.”

Waar is de Future Food Design Awards naar op zoek?
De FFDA is op zoek naar uitdagende ontwerpen met een vernieuwende kijk op voedsel. Concepten kunnen variëren van het ontwikkelen van een nieuwe eetcultuur tot het veranderen van de voedselketen. Vraagstukken als landbeheer, het gebruik van zoetwatervoorraden, de invloed van de landbouw op het klimaat en het gebruik van schaarse grondstoffen zijn kwesties die wereldwijd spelen en die allemaal verband houden met voedselzekerheid. Andere mogelijke thema’s zijn hedendaagse tafelgebruiken, migratie, technologie en eetgewoonten. De FFDA daagt ontwerpers uit om hun visie te geven op de toekomst van ons voedsel en zo alle mensen een spiegel voor te houden over hun voedselconsumptie.

De prijzen
De winnaar wint prijzengeld van 5000 euro, dit prijzengeld is uitsluitend te besteden voor het verder ontwikkelen van het ontwerp of een vervolgstap. De publieksprijs betreft een geldbedrag van 2500 euro, dit prijzengeld is uitsluitend te besteden voor het verder ontwikkelen van het ontwerp of een vervolgstap.

Aanmelden
Heb jij een waanzinnig project of ontwerp dat de toekomst van ons voedsel vooruithelpt of binnenstebuiten keert? Meld je dan voor 12 augustus 2018 aan voor Future Food Design Awards die wordt uitgereikt op de Dutch Design Week! Uit alle inzendingen worden drie genomineerden uitgekozen. Deze genomineerden komen in aanmerking voor de Future Food Design Award en de publieksprijs.Kijk voor meer informatie naar de website van de Future Design Awards.

Wil je Marije Vogelzang alvast horen vertellen over haar werk? Kom dan op 13 september naar het BrabantDC-podium tijdens het Grootste Kennisfestival van Zuid-Nederland!

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat hier je gegevens achter.