Goud van Brabant, vanaf 17 oktober op TV

Deel dit artikel:

Met creatieve talenten erfgoed dichter bij de Brabanders brengen, oud én jong. Vanuit deze ‘opdracht’ is het multimedia project Goud van Brabant ontwikkeld.

Via Social Media en een TV-programma worden onvergetelijke verhalen verbeeld door Brabantse talenten. “Want als je meer weet over het verleden, kijk je anders naar de wereld om je heen. Om te weten waar je heen wilt, moet je snappen waar je vandaan komt“, vertelt Henri Swinkels, Gedeputeerde Cultuur van de provincie Noord-Brabant, en initiatiefnemer van Goud van Brabant. Een gedachte die helemaal past bij BrabantDC.

Creatieve talenten verbeelden verhalen van vroeger
Creatieve talenten, van amateurs tot professionals, is gevraagd om onvergetelijke verhalen van vroeger op eigen wijze te verbeelden. Niet alleen grote verhalen over de bestuurlijke of bevochten geschiedenis, het religieus erfgoed of de innovaties in Brabant. Maar juist ook de kleine, persoonlijke verhalen van Brabanders. Via het online platform van www.brabantserfgoed.nl én het tv-programma Goud van Brabant worden deze bijzondere Brabantse verhalen verspreidt. “Met Goud van Brabant slaan we twee vliegen in een klap: we bieden creatieve talenten uit Brabant een podium voor hun werk én we zorgen ervoor dat verhalen van vroeger, die niet vergeten mogen worden, bewaard blijven voor de volgende generaties”, aldus Henri Swinkels.

Vanaf 17 oktober op Omroep Brabant
Het TV-programma Goud van Brabant is vanaf 17 oktober 18.00 uur te zien op Omroep Brabant. Tien weken achter elkaar ‘vertellen’ diverse Brabanders op geheel eigen wijze een verhaal uit de rijke geschiedenis van Brabant. Kinderen interviewen opa’s en oma’s. Bekende Brabanders bezoeken plekken waar je de geschiedenis van Brabant nog kunt voelen. Talentvolle makers vertolken op allerlei manieren – met film, fotografie, dans of animatie – verhalen uit de Brabantse geschiedenis. En in iedere uitzending kun je meekijken over de schouder van filmmaker Daan Jongbloed die een aantal maanden met de laatste zes Kruisheren in het klooster Sint Agatha heeft doorgebracht.

Meer informatie vind je op: www.goudvanbrababant.nl.

 

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat hier je gegevens achter.