Goud van Brabant zoekt creatief talent

Deel dit artikel:

Wie meer weet over het collectieve én het eigen verleden, kijkt anders naar de wereld. Omdat geschiedenis duiding geeft aan het hier en nu en bovendien vertrouwen schept in de toekomst. Daarom werkt provincie Noord-Brabant samen met Stichting Nieuwe Helden en Erfgoed Brabant aan de campagne Goud van Brabant. Een nieuw online platform waardoor mensen in gesprek komen met elkaar over het heden, het verleden en de toekomst. Een breed palet met verhalen; van het persoonlijke tot het institutionele, van het tastbare tot het immateriële.

Oproep: Creatief talent gezocht
Uniek aan Goud van Brabant is de wijze waarop de verhalen worden vertolkt; door creatieve makers. Zowel de amateur als de professional kan zijn bijdrage indienen bij Goud van Brabant en kans maken op ondersteuning van een coach en 1000 euro werkbudget. Bekijk hier de oproep van geduputeerde Henri Swinkels:

Henri Swinkels - Goud van Brabant - BrabantDC

“Erfgoed gaat leven door de verhalen die er bij horen. Daarom vinden we het belangrijk om die verhalen (en daarmee ook het erfgoed) te bewaren voor volgende generaties. Ik verheug me er op om al die prachtige herinneringen op een bijzondere manier verbeeld te zien.” Henri Swinkels.

Henri Swinkels liep al langer rond met het idee dat het verbeelden van het rijke Brabantse verleden een andere kijk kan werpen op het heden. Omdat je anders gaat kijken naar de wereld om je heen, wanneer je het verleden kent. In Lucas de Man van Stichting Nieuwe Helden vond hij een partner, met wie de provincie in samenwerking met Erfgoed Brabant gestart is met de campagne Goud van Brabant.

Goud van Brabant bestaat uit een nieuw online platform, een social media campagne en het TV programma Goud van Brabant. Een reeks van 10 uitzendingen waarin creatieve mensen, van amateur tot professional, worden uitgedaagd om verhalen van vroeger te verbeelden. Goud van Brabant zoomt in op de bestuurlijke geschiedenis, het religieus erfgoed, de innovaties en de oorlogen van Brabant. Vooral de kleine, persoonlijke verhalen van Brabanders zijn belangrijk. Verhalen die Brabant en de Brabanders hebben gemaakt tot wat zij vandaag de dag zijn.

Swinkels: “Erfgoed gaat leven door de verhalen die er bij horen. Daarom vinden we het belangrijk om die verhalen (en daarmee ook het erfgoed) te bewaren voor volgende generaties. Ik verheug me er op om al die prachtige herinneringen op een bijzondere manier verbeeld te zien.”

Ben jij een creatief talent en wil je een verhaal uit het rijke Brabantse verleden verbeelden?  Bekijk dan ook deze pagina van Goud van Brabant.

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat hier je gegevens achter.