Live LinkedIn werpt zijn vruchten af “We halen de toevalligheid van de ontmoeting eruit”

Deel dit artikel:

BrabantDC wil changemakers en changewanters aan elkaar verbinden. Samenwerking faciliteren. Het netwerk verbreden. Concrete acties voor elkaar krijgen. Bijvoorbeeld via Live LinkedIn, een manier om tijdens onze bijeenkomsten deelnemers met een specifieke vraag in contact te brengen met deelnemers met een specifieke expertise. Niet omdat ze toevallig naast elkaar staan in de rij voor de koffie maar omdat ze, zoals Gertie, een oproep op het podium kunnen doen. Of omdat de BrabantDC-connectoren doelbewust op zoek gaan naar deelnemers met specifieke vragen om hen te verbinden met andere deelnemers of met mensen uit het brede BrabantDC netwerk.

“Wie wil met ons meedenken in een brainstorm over de vraag hoe Wereldtuin Verdeliet financieel gezond kan worden en blijven?” Deze vraag stelde Gertie Copal afgelopen dinsdag tijdens de werksessie ‘Betekenisvol Ondernemen’ aan zo’n 175 mensen in De Weijer in Boxmeer. Een concrete vraag met concrete reacties; maar liefst zeven mensen willen met Gertie meedenken. Wil je ook je bijdrage leveren? Bekijk hier de oproep van Gertie.

ShitAWAY
Ook Hans van de Rakt kreeg de kans zijn vraag te stellen op het podium. Met ShitAWAY wil hij young professionals die in de ‘shit’ zitten helpen. Maar hoe bereik je deze mensen? Ook hij vroeg de zaal om hulp. En ook hij kreeg vanuit verschillende kanten hulp aangeboden. Een brainstormsessie is in de maak. In deze videoboodschap legt Hans uit waar hij naar op zoek is

Inspelen op behoefte
Dat we met Live LinkedIn inspelen op de behoefte om tot concrete acties te komen, blijkt wel uit het feit dat onze connectoren ook actief benaderd worden. Tijdens de werksessie van 30 januari hebben zij 10 mensen met elkaar kunnen verbinden en zitten er nog een 15-tal matches in de pijplijn waar BrabantDC nog mee aan de slag gaat.

Ook achteraf verbinden werkt
Het verhaal van Caro Goudriaan van ZorgOkee laat zien dat achteraf verbinden ook werkt. Caro was 27 oktober jl. aanwezig bij het BrabantDC Networking Dinner waar ze klinisch neuropsycholoog Annemaaike Serlier ontmoette. Zij ontwikkelt tests om ADHD en autisme bij kinderen vast te stellen. De samenwerking gaat inmiddels zo ver dat Annemaaike het personeel van ZorgOkee op een aantal gebieden gaat bijscholen. Met hulp van de BrabantDC-connectoren is Caro achteraf ook nog in contact gekomen met Linda Holman. Linda introduceert kinderyoga op scholen om zo meer sociale veerkracht te ontwikkelen. Een concept waarvan ZorgOkee nu verkent of het interessant is voor de kinderen waar zij mee werken.

In onze nieuwsbrief lees je regelmatig over nieuwe samenwerkingen die zijn ontstaan. Heb jij ook een waardevolle samenwerking overgehouden aan één van de BrabantDC bijeenkomsten, dan horen we dit graag. Mail ons via info@brabantdc.nl. Natuurlijk mag je ons ook altijd een specifieke vraag stellen waar je wel wat creatieve denk- of doekracht bij kunt gebruiken! Dan gaan onze connectoren hun best doen om bij een volgende bijeenkomst gericht voor je op pad te gaan.

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat hier je gegevens achter.