Networking Dinner BrabantDC tijdens Dutch Design Week

Deel dit artikel:

Over je eigen grens heen kijken en creatief meedenken met een ander, dat stond centraal tijdens de drukbezochte netwerkbijeenkomst op vrijdag 27 oktober 2017 in Eindhoven. In het kloppende hart van de Dutch Design Week bood BrabantDC de deelnemers een andere kijk op ondernemerschap, samenwerking en maatschappij.

Vertrouwen
Inspirerend was het verhaal van Dion Drew. Dion is nu supervisor bij Greyston Bakery (New York), een bedrijf dat de brownies bakt voor Ben & Jerry’s. En als sociale onderneming wereldwijd een unieke voorbeeldrol vervult met hun ‘Open Hiring Policy’. Voordat Dion bij Greyston begon kwam hij net uit de gevangenis. Hij had zijn zoveelste straf voor drugshandel uitgezeten. Bij Greyston vroeg men niet naar zijn achtergrond of opleiding maar gaf men hem een baan. Dion’s verhaal raakte veel van de aanwezigen in hun hart, waardoor er nog meer besef ontstond dat anders kijken en vertrouwen hebben echt het verschil maakt. Voor mensen en voor de maatschappij.

Gedeputeerde Henri Swinkels: “Het is hartverwarmend als iemand zo zijn persoonlijke verhaal vertelt. En om in te zien welke mogelijkheden het onze maatschappij biedt als je mensen een kans geeft.”

Meer beweging
Met LiveLinkedIn en het interactieve theaterstuk van The Man Squad haalden we alles uit de kast om elkaar te stimuleren om persoonlijke verhalen te delen. En met succes: er ontstond een open sfeer waarin de deelnemers, met vaak zeer verschillende achtergronden, zich meer openstelden en daadwerkelijk luisterden naar anderen. De wil om in beweging te komen hing bijna tastbaar in de lucht. En er ís ook steeds meer beweging, in Brabant en daarbuiten. Daarom gaan we ook in 2018 door met het organiseren van dit soort bijeenkomsten. 

Bekijk het verslag dat vlogger Wout van Wengerden, De Kwetsbare Held, maakte van deze bijzondere avond.

 

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat hier je gegevens achter.