The Future is Creative tijdens BredaPhoto

Deel dit artikel:

The Future is Creative! Ondernemers onderkennen het belang van nieuwe kennis en innovaties die het ondernemerssucces vergroten. Creativiteit is daarbij onmisbaar. Voor REWIN, BrabantDC, City of imagineers en BredaPhoto reden om tijdens de internationale fototentoonstelling BredaPhoto een bijeenkomst voor MKB-ondernemers te organiseren. 

Met deze bijeenkomst werden de deelnemende MKB-ondernemers geïnspireerd en gestimuleerd om de kracht van creativiteit en (ver)beeld(ing) te gebruiken om hun onderneming innovatiever, socialer en duurzamer te maken. In de voormalige Koepelgevangenis van Breda verzorgde Bart Straatman, voorzitter van BredaPhoto, de opening. Op deze bijzondere plek konden de deelnemers de installatie ‘The Believers’ van de Nederlandse fotograaf Geert van Kesteren ervaren. Het thema van de BredaPhoto ‘Infinity & Beyond’ werd hier op allerlei manieren direct herkenbaar en voelbaar. Lopend en per fiets werden de deelnemers door Breda geleid langs diverse tentoonstellingen. Waarbij continue werd gereflecteerd op de eigen onderneming.

Lisette Spee, directeur Electron, actief lid van City of imagineers en van de Creative Coalition van BrabantDC, was een van de gespreksleiders tijdens de rondleiding en vertelt: “Als vakidioot uit de artistieke sector maak ik regelmatig mee dat mij dé vraag gesteld wordt wat de relevantie van kunst toch is. Meestal in economische of functionele zin. Maar niet hier. De relevantie was voor iedereen voelbaar en werd besproken, ervaren en benut. Je moet het inderdaad zelf zien, ondergaan en beleven. En als dat gebeurt, in het gezelschap van andere ondernemers, dan is dat hét moment waarop je zaken kunt doen.”

Marthijn van Dessel, manager business development bij SPIE Nederland was als ondernemer aanwezig en verwoordt de meerwaarde van deze dag als volgt: “Onze grootste uitdaging ligt bij Human Capital. We hebben bijvoorbeeld structureel tekort aan goedgeschoold technisch personeel. We besteden hierdoor steeds meer uit. Het liefst doen we dat lokaal of in ieder geval binnen Nederland maar dat wordt steeds lastiger. Wij zijn nu op zoek naar creatieve ideeën om die uitdaging aan te gaan. Door anders te kijken. Waar vroeger bijvoorbeeld vooral euro’s een drijfveer waren om ergens te gaan werken is dat nu veel meer werkinhoudelijk. Mensen willen graag  hun eigen talent ontwikkelen, traineeships kunnen volgen en de vrijheid krijgen te ondernemen en zelfstandig te werken. We proberen daarom niet langer in een tunnelscope te blijven hangen maar anders te kijken. Een dag als deze draagt daar zeker aan bij.”

Yvette Estourgie, programma manager Groei MKB bij REWIN spreekt over een zeer geslaagde middag: “In West-Brabant willen we innovatie bij het MKB stimuleren en faciliteren. Tijdens The future is Creative hebben West-Brabantse MKB-parels elkaar op speelse en inspirerende wijze ontmoet. Een ontmoeting is het begin van gezamenlijke innovatie!”

Een compilatie van de dag bekijk je hier:

The Future is Creative is een gezamenlijk initiatief van REWIN, BrabantDC, City of imagineers en BredaPhoto.

Ook geen nieuws en events van BrabantDC missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat hier je gegevens achter.