Waar ben je naar op zoek?

Wet op behoud van creativiteit gelanceerd

Deel dit artikel:

Brabant heeft als eerste provincie een Wet op behoud van creativiteit, een manifest om het belang van creativiteit onder de aandacht te brengen en te houden. Als BrabantDC worden we daar natuurlijk heel blij van.

Henri Swinkels, gedeputeerde Leefbaarheid en Cultuur van de provincie Noord-Brabant ondertekende 23 oktober samen met Frits van Eerd van Jumbo, Cyrille van Bragt van MBO Helicon Helmond en 40 anderen de zeven wetsartikelen. Zij onderschrijven hiermee het belang van creativiteit en slaan de handen ineen om het creatieve potentieel van iedere Brabander te bevorderen. Want Brabanders moeten hun aangeboren creativiteit kunnen benutten én ontwikkelen.

Ruimte voor creativiteit
“Een wet? Creativiteit heeft toch juist ruimte nodig!” vragen we aan gedeputeerde Henri Swinkels, een van de initiatiefnemers van de wet. “Dat klopt, het is dan ook geen echte wet maar eerder een manifest waarin we afspreken hoe we het creatief potentieel in Brabant duurzaam kunnen behouden en stimuleren. Want creativiteit is bij onze kinderen ruimschoots aanwezig maar lijkt op latere leeftijd te verdwijnen, terwijl we het hard nodig hebben”, aldus Henri Swinkels. “Mijn droombeeld is dat met gepaste spoed nog veel meer mensen deze wet ondertekenen én dat ze meewerken aan het bevorderen van creativiteit in onze samenleving.”

Bekijk hier de terugblik van de lancering:

Meer informatie over de Wet op behoud van creativiteit, vind je op www.wetopbehoudvancreativiteit.nl.

De Wet op behoud van creativiteit is een initiatief van provincie Noord-Brabant en krijgt vorm in samenwerking met Kunstloc Brabant.

Foto’s: Imara Angulo Vidal Fotografie

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat hier je gegevens achter.