Waar ben je naar op zoek?

BrabantDC

Netwerk voor Brabantse changewanters en changemakers: creativiteit met impact

Deel deze pagina:

BrabantDC versterkt en verbindt Brabantse creatieve denkers en doeners. Als District of Creativity geloven we in de kracht van creativiteit en anders kijken als motor voor vernieuwing.
We zien en ervaren dat onze wereld steeds complexer wordt, waarbij vraagstukken óók steeds complexer worden. Oplossingen die vroeger voldeden, blijken niet meer aan te sluiten bij de realiteit van nu. We moeten dus op zoek naar antwoorden en nieuwe oplossingen. Creativiteit en verbeeldingskracht kunnen daarbij het verschil maken.

We’re not changing you, we just invite you to see things differently.

Creatief zijn begint bij anders kijken, bij openstaan voor de wereld om je heen, bij lef hebben om eens een andere aanvliegroute te kiezen. Door anders naar de wereld te kijken, kunnen we onze eigen blik op de toekomst verruimen. Zo bedenken we samen betekenisvolle oplossingen voor vraagstukken van vandaag en morgen.

 

CWF 2019 in Brabant

BrabantDC organiseert in 2019 het Creativity World Forum. En daar zijn we super trots op. Dit meerdaagse internationale evenement over creativiteit en innovatie zal naar verwachting vele professionals uit verschillende disciplines en uit alle hoeken van de wereld bij elkaar brengen. Meer informatie over dit evenement vind je op: www.cwf2019.com.

 

Internationaal DC Network

BrabantDC richt zich nadrukkelijk ook op de internationale positionering van Brabant als creatieve topregio. Daarom hebben we ons in 2014 aangesloten bij DC Network (Districts of Creativity). Hierin zijn de meest creatieve en innovatieve regio’s wereldwijd verenigd. Van Rio tot Shanghai, van Vlaanderen tot Catalonië.

Als lid van het DC Network versterken we de internationale positie van Brabant op het gebied van creativiteit en innovatief vermogen. Tegelijkertijd zoeken we aansluiting bij netwerken in andere regio’s zodat we samen kunnen werken aan wereldwijde thema’s. Brabantse creativiteit draagt zo actief bij aan de UN Goals for Sustainable Development.

Deze creatieve topregio’s vormen het DC Network

De rol van BrabantDC

Welke rol BrabantDC oppakt? We brengen changewanters en changemakers bij elkaar, online en offline, uit alle lagen en domeinen van de maatschappij en met een centrale rol voor ontwerpers, kunstenaars en creatieven. Niet alleen lokaal en regionaal maar ook internationaal. We gaan over grenzen heen en brengen mensen en disciplines bij elkaar in ongewone omgevingen, via ongewone wegen, om samen ongewone dingen te doen. Innovatief. Creatief. Betekenisvol.

We organiseren sessies, congressen en programma’s waarin ondernemers, investeerders, burgers, kennisinstellingen en overheden elkaar uitdagen, samen aan de slag gaan en van elkaar leren. Want impact creëer je samen!

BEN JIJ OOK EEN CHANGEWANTER? SLUIT JE AAN BIJ BRABANTDC